Obavijest o aktivnostima akvizicije

HARTIJA OD VRIJEDNOSTI: CIAK-R-A
LEI: 74780010K3F620YZZ529
MATIČNA DRŽAVA ČLANICA: Hrvatska
SEGMENT UREĐENOG TRŽIŠTA: Službeno tržište Zagrebačke berze

Predmet: Obavijest o aktivnostima akvizicije

Shodno Pravilima Zagrebačke berze te u skladu s transparentnim informisanjem investitora CIAK Grupe, kao i ostalih učesnika poslovnog i finansijskog sektora, CIAK Grupa ovim putem objavljuje da je društvo C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska 16. aprila 2024. potpisalo transakciju preuzimanja dvije kompanije – STAHLGRUBER trgovina d.o.o. Ljubljana i SIM IMPEX Banja Luka d.o.o., članica LKQ Europe.

Transakcija za STAHLGRUBER trgovina d.o.o. Ljubljana (Slovenija) je u potpunosti završena, dok izvršenje transakcije za kompaniju SIM IMPEX d.o.o. Banja Luka ostaje predmet odobrenja nadležnih organa. Zato, s obzirom na nezavisnost spoljnih institucija, sve buduće obavijesti za SIM IMPEX d.o.o. Banja Luka će biti pravovremeno objavljene po odlukama nadležnih spoljnih institucija.

Društvo STAHLGRUBER trgovina d.o.o. Ljubljana je jedan od nezavisnih distributera u automotive aftermarketu (IAM) u Sloveniji, ostvaruje promet od 12 miliona EUR kroz svoje tri podružnice i s portfolijom od preko 100.000 referenci. S iskusnim timom koji će i dalje voditi g. Benjamin Lenart kao predsjednik Uprave te poslovnom kulturom i poslovnom ekspertizom vrlo sličnom kompaniji C.I.A.K. Auto, očekujemo da ćemo u potpunosti iskoristiti sinergije i omogućiti Društvu još bolji rezultat idućih godina kao C.I.A.K. Auto Slovenija, koristeći sve pozitivne aspekte Društva za dalje jačanje tržišne pozicije C.I.A.K. Auta u Adria regiji.

Uzimajući u obzir core business CIAK Grupe i njenu prisutnost u Sloveniji, kompanija STAHLGRUBER trgovina d.o.o. jedan je od naših (CIAK) sljedećih koraka za konsolidaciju u južnoj i istočnoj Evropi.

CIAK Grupa želi toplu dobrodošlicu novoj kompaniji i novim članovima tima. Radujemo se daljem zajedničkom razvoju poslovanja, integraciji i sinergiji na nivou CIAK Grupe.

CIAK Grupa d.d.

Podijeli ovaj članak